Anda adalah tetamu ke blog ini.

Khamis, 3 September 2015

Petang yang singkat di Den Den Town


Awal pagi kedua kami di Osaka...

Keluar sahaja dari hotel ke Den Den Town dengan berjalan kaki dari hotel. Baru kami perasan rupa-rupanya majoriti kedai menutup perniagaan selama 3 hari bagi memberi laluan pada pesta Bon Odori.. aduss.. Silap perancangan nampaknya.


Sarapan pagi.. Nasi Lemak dengan Nescafe Panas gelas besar.

Sempat la kami singgah di beberapa kedai yang membuka perniagaan. Salah satunya ialah kedai Kiyoritsu yang menjual kit projek elektronik dan komponen elektronik.. 6 Tingkat tu!


 Fiber optik kabel yang dijual..


Projek kits menggunakan programable microchip.


Tower bagi sesiapa yang nap stacking board madam arduiono/rasberry at PCB biasa. libel sistematik.


Aksesori casing dan backlite. Juga jaring-jaring bagi speaker case.


Nampak? lubang-lubang halus utk speaker atau pengudaraan ataupun kosmetik casing.


dah macam-macam dah...


Terserempak dengan Spectrum Analyzer Rigol.. tiada Tracking generator..


Projek kits Short wave.. snap but antenna short wave.


Utk lagi beginner.. kit nostalgia Cristal Radio.


Wah.. jenama little Bits pun ada..


Yang space kits tu, gang-geng radio amatur mesti minat!.


Kits lain.. siap yang main-main valve lagi!


Barisan osiloskop dan analyzer...


Terjumpa lagi motor C70 dengan valve boradcast!

Kami kemudiannya mengambil keputusan untuk ke pasar Kuromon yang juga berada di jalan yang sama.


Antara jualan di pasar yang sempat saya snap.


Hat ni kat malaysia tak makan... orang jepun makan rupanya.


Ketam tak sedap pun ada...


Scallops? apa nama entah.. sedap gilerrr..


Terpandang motor spidercam yang dimodifikasi kat jalan utama..


Fadhil di pasar Kuromon..


Lagi antara jualan di pasar..


inilah Scallops yang diletakkan mentega dan dimasak secara api perlahan... memang sedap gilerrr..


Ada gambar tercicir.. masa di kedai kits..


Lagi..


Kits GR-Sakura...


Osiloskop 2nd hand yang dijual.


 Kedai ham radio dan hobi air traffic controller/aircraft simulator..


Macam biasa.. fadhil jadi model..


Tudia... kata sahabat saya.


Singgah balik hotel, makan tengahari. mandi-mandi dan kembali jalan-jalan...



Terserempak dengan bang Aziz 9M2AU di den den... kayuh basikal. Apapun kami dan mula merancang untuk aktiviti esok. Tiada lagi jalan kaki tetapi kami akan kayuh basikal!

Bersambung...


Related Posts with Thumbnails