Anda adalah tetamu ke blog ini.

Jumaat, 28 Ogos 2015

Misi mencari kedai radio bermula


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selesai sudah program menemani sahabat-sahabat saya ke Tokyo. tak banyak yang mampu saya tulis kecuali berkongsi gambar-gambar sepanjang kami di sana.

Perjalanan kami bermula di Osaka, sampai sahaja di bandar ini kami terus ke Hotel. 9M2SQL dan Pak Lah telah pun sampai di hotel mereka beberapa jam lebih awal.

Saya dan Fadhil mengambil kesempatan untuk berjalan-jalan di sekitar bandar. Kebetulan kurang 100m dari hotel kami di Taiyo Hotel (berhadapan Shin Imamiya JR Station dan Hamamatsucho Station) ialah Osaka Tower dan pusat cenderahati.
Osaka Tower terletak cuma beberapa minit perjalanan dari hotel bajet kami.


Fadhil... sahabat saya yang setia bersama saya ke negara matahari terbit berlatar belakangkan lorong di Osaka tower. Sambil-sambil mencari cenderahati yang boleh dibeli buat kenang-kenangan.


Antara Keychain dan cenderahati yang dijual. Sayangnya, kami tersilap membuat keputusan membeli cenderahati ini yang agak murah berbanding bandar-bandar lain.Malam melepak di Shimbashi... Glico Man...


Atas tren... amaban membaca buku kini bertukar menjadi memegang handphone.


Nasi makan malam... beli ajer di family mart, Lawson atau SevenE.. panaskan dalam microwave. Lauk segera dari malaysia dan makan.... huhuhu..


Buah Tin.... tak lepaskan peluang...


Malamnya Alhamdullillah kami dibelanja buah anggur yang besar..


Perbandingan saiz buah anggur dengan wang 50 sen

Osaka tidak boleh lepas dari Trip kami kerana di Jepun terdapat 3 bandar elektronik yang besar iaitu Denden Market di Osaka, Osu Konnan di Nagoya dan Akihabara di Tokyo. Kebetulan Mutalib dan Pak Lah membawa keluarga bersama. Peluang bermalam di Osaka satu aktiviti sampingan sekiranya ingin membawa keluarga bersiar-siar samada ke Hiroshima, Kyoto atau pun di Osaka yang juga banyak tempat menarik.

Bersambung...

Petang yang singkat di Osaka

Related Posts with Thumbnails