Anda adalah tetamu ke blog ini.

Ahad, 25 September 2011

Jakarta Hamfest Bulan Depan?

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pak yob 9M2YR ada menelefon saya tentang Jakarta hamfest minggu depan. Saya agak 50-50 samada akan pergi atau tidak kerana keutamaan adalah pada keluarga baru saya :). Besar kemungkinan tidak akan hadir.

Berikut ialah maklumat acara:

Nama acara : Jakarta Hamfest 2011
Tarikh : 22-23hb Oktober 2011
Lokasi : Lapangan IRTI Monas

Jika ada yang berhajat ingin ikut serta boleh lah menalipon Pak Yob atau Pak Lah 9W2HOZ ( http://9w2hoz.blogspot.com/2011/05/hamfest-orari-dki-jakarta-2011.html )

Sedikit gambaran hamfest yang telah saya hadiri pada 2007 boleh dilihat di https://picasaweb.google.com/anacoz85/DiMonasJakartaHamfest2007#


Terdapat 3 perkara yang menarik ketika Hamfest 2007 iaitu CW Contest, ARDF dan Jualan Flea Market. Tetapi kali ini saya agak kurang pasti apakah acara kali ini agak besar atau tidak.

Disebalik kepadatan aktiviti ketika hamfest 2007, kami sempat beramai-ramai ke Harco Glodok mencari perkakasan radio amatur.. Dapat jugak membeli 2 unit rotary dipole 80/40m band. Setiap satu berharga tidak lebih RM300.

Mungkin hamfest kali ini tidak sebesar tahun 2007. Apapun bagi rakan-rakan yang akan ke sana semoga berjaya dan enjoy hamfest.

Kita mungkin tidak mampu melaksanakan hamfest seperti teman-teman radio amatur di Indonesia :)...

Sekian..

P/S: Bagi yang berminat dengan pertandingan-pertandingan berkait rapat radio amatur bolehlah mengunjungi acara ini.. Lomba Antenna, Lomba Rakit Antenna, Lomba rakit Pesawat Pemancar, Lomba QSO, Lomba Eyeball QSO dan banyak lagi.

P/S: Juga yang akan hadir ke sana jangan lupa bawa QSL KAD kerana ini amat penting bagi tema-teman radio amatur di Indonesia bertukar-tukar qsl kad untuk mempertingkatkan lesen mereka.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails