Anda adalah tetamu ke blog ini.

Sabtu, 19 Oktober 2013

Awakening...

Assalamualaikum dan dalam sejahtera.

Insyallah jika ada kesempatan saya akan cuba mengemaskini blog ini. Agak ketinggalan zaman saya rupanya dengan alam radio amatur di malaysia. Kehidupan dan kesempitan hidup buat masa sekarang telah membuatkan saya terasing dengan sahabat-sahabat se hobi hahaha...

Adakalanya sebuah antenna mampu menampung makan malam saya... begitu lah ceritanya.

Teringat banyak perkara yang harus saya kongsi kan bersama para pembaca... tetapi makin lama ianya makin ketinggalan zaman.. Aahh, sedikit tawar hati untuk menulis.

ya.. seperti kad index di perpustakaan.. anda masih ingat kad index dalam rak kecil di perpustakaan?.. generasi sekarang tidak akan tahu kewujudan kad index ini.

Seringkali ke perpustakaan mencari buku berkisar radio amatur... dan dengan kad indeks ini lah saya dapat mengetahui kewujudan buku-buku berkaitan radio amatur wujud atau tidak dalam sesebuah perpustakaan.

Ok, itu zaman dinasour.. generasi sekarang hanya ke kiosk di pepustakaan dan hanya satu ketik di papan kekunci sudah tahu jenis buku dicari wujud atau tidak.

Oh... itu juga zaman hitam putih.. generasi terkini tidak lagi ke perpustakaan kerana semuanya ada dalam internet... hahahaaha... yang kadangkala bukan suatu artikel yang tulen dan tepat.

Apapun mudah-mudahan saya ada kesempatan untuk menulis lagi kelak.. :)

Sambil menonton Filem Awakenings..... pesakit yang tiba2 tersedar dari suatu tempoh lama di bawah sedar..

73!
Related Posts with Thumbnails