Anda adalah tetamu ke blog ini.

Selasa, 26 Mei 2009

Masa untuk beredar dari perancangan hobi


Assalamualaikum dan Salam sejahtera.

Saya baru sahaja menghadiri majlis perpisahan sahabat setugas saya. Beliau akan terbang ke tempat kerja yang baru yang jauh dari sini.

Terdetik di hati saya yang begitu banyak perancangan yang telah diaturkan bersama rakan radio amatur.

1) Kelantan DxIng
2) Malas Rain Forest (acara tahunan BBQ HF)
3) IOTA Laut China Selatan
4) Jemputan Orari Ogos ini.

Semua ini terpaksa saya tangguhkan kerana terdekat ini, giliran saya akan meninggalkan 9M2 land untuk kitaran 5 tahun.

Oh ya, saya sepatutnya 5 tahun lepas telah pun bertukar tempat kerja. Ketika itu saya telah memohon perlepasan. kini tiada lagi dapat dipanjangkan. Saya harus pergi. Selesai pulang dari di Jakarta ketika itu saya dah setkan... apa keadaan harus saya terima.

Bak kata orang-orang senior dalam Dinas saya... beralih tempat ertinya saya mampu hilangkan kebosanan. Mungkin... akan aku cuba. :)


Ayuh masa untuk beralih ke tempat baru... dan 2 bulan barang2 saya telah di bungkus rapi. Prosedur menghantar radio HF telah diteliti.. dah 5 bulan antenna tidak terpasang kerana sudah disimpan dalam kotak. Kereta akan dihantar pulang ke kampung. Peti ais dan mesin basuh akan dijual..

Teringat pertama kali datang ke KL mencari rezeki dulu, hanya berbekalkan 3 pasang pakaian.. 2 malam pertama tidur di bawah stesen LRT Universiti. Kini semuanya sudah jauh berbeza... ntah apa ntah yang saya kumpul, 2 trip bawa balik barang ke kampung pun belum abis..

Surat oh surat... bila nak datang dan ke tanah mana lagi harus aku pergi kali ini. Selamat tinggal 9M2 land...


P/S: Pak Yob.. urusan aturan Jogjakarta sudah saya uruskan. nanti jangan lupa bertemu dengan Deta dan warga Orari di sana. Sampai salam nanti akan saya sampai walaupun sedikit lewat ;)

Selasa, 19 Mei 2009

Mereka akhirnya diiktiraf


Assalamulaikum dan salam sejahtera.

Posting yang pendek tapi bermakna. Akhirnya penat lelah dan keazaman mereka diiktiraf. Perhatikan bait-bait kata dari Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia (SKMM) yang memberi pengiktirafan buat mereka.

Saya amat-amat irihati kerana ketika saya memperolehinya, tiada bait-bit kata yang sama seperti mereka... hanya tiga baris ayat yang hanya mengatakan saya lulus.

Tetapi saya puas.. kerana ia mampu membuatkan tuan puan terfikir seketika, dimana pula pencapaian anda dalam hobi ini? Atau mati disekerat jalan tanpa ada pengiktirafan? Seperti klimaks diawal sentuhan....

hahahaha... tepuk dahi dan tanyalah sendiri ;)


Nak.. ketik pada gambar-gambar ini dan bayangkan pula.. bilamasa anda pula akan memiliki 'keistimewaan' yang sedang kami enjoy sekarang? ;)

Related Posts with Thumbnails